Grip op schade en hinder voor een ieder!

Grondwaterstandmeting

Een te hoge of te lage grondwaterstand kan voor problemen zorgen. Een robuuste grondwaterbalans is erg belangrijk.

Graven en gemalen hebben invloed op het grondwaterpeil. In een polderland als Nederland is het van groot belang om het grondwaterpeil stabiel te houden. De gevolgschade van grotere schommelingen in het grondwaterpeil zijn bijvoorbeeld verzakkingen, schimmels, schade en vervormingen van de fundering van een gebouw.

Waarom voeren wij een grondwaterstandmeting uit?

Een te hoge grondwaterstand kan voor grondwateroverlast zorgen. Maar een te lage grondwaterstand kan leiden tot problemen als verdroging, inklinken van veengrond, schade aan funderingen, landbouwschade en uitdroging van gevoelige plantensoorten. Het is dus belangrijk om te zorgen voor een goede grondwaterbalans. Hier streven wij zoveel mogelijk naar. Daarvoor is het belangrijk om de boven- en ondergrondse functies goed af te stemmen op het grondwatersysteem.

Grondwaterstandmeting met peilbuizen en automatische loggers

Bij onze realtime grondwaterstandmeting brengen wij in elke peilbuis meetapparatuur aan. Vervolgens voert de sensor op ieder moment van de dag metingen uit. De resultaten zijn in een online omgeving continu te bekijken. Iets wat uiteraard erg handig kan zijn daar wanneer de grondwaterstand cruciaal is voor het succes van het project.

Door middel van peilbuismetingen kunnen wij de monitoring van de grondwaterstand zowel handmatig als volcontinu verrichten met automatische loggers (MeetH2O sensor). Het monitoringsplan beschrijft de wijze waarop met meetapparatuur data verzameld wordt en welke grenswaarden aangehouden moeten worden.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de grondwaterstandsmeting? Neem dan contact op met onze ervaren adviseurs via onze contactmogelijkheden.